Vloerreiniging & -onderhoud

Een mooie, schone vloer is bepalend voor de uitstraling van een ruimte.  

Voor veel vloeren is het belangrijk om deze één- of tweemaal per jaar intensief te reinigen en/of te voeden.

Hierdoor is de vloer minder onderhevig aan slijtage waardoor de vloer langer mooi blijft. 

 

Wij bieden behandelingen aan voor het reinigen van linoleum, parket, tapijt en natuursteen.

Linoleumonderhoud

De vloer wordt machinaal gereinigd ('gestript') en voorzien van een waslaag. Deze mooie glanzende toplaag voorkomt hechting van vuil en verlengt de levensduur van het linoleum. 

In de meeste gevallen wordt vloerreiniging 1 of 2 maal per jaar toegepast. De duur van de uitvoer is afhankelijk van het aantal benodigde lagen. 

Bij enkele lichte, kale plekken op het linoleum kan de vloer ook worden ingesprayd en machinaal opgepoetst, waardoor de glans weer terugkomt.

De behandeling, hoeveelheid tijd en kosten voor linoleumonderhoud worden op voorhand vastgesteld.

 
Is jouw linoleum vloer ook aan een nieuwe, glanzende beschermlaag toe?

Parketonderhoud

Intensieve reiniging en behandeling van het parket om de originele kleur terug te krijgen en het hout te beschermen tegen vervuiling. 

Het parket wordt eerst machinaal gereinigd. Vervolgens wordt de vloer behandeld met parketpasta of -olie. Afhankelijk van de uitdroging worden 1, 2 of 3 lagen aangebracht. 

Het is raadzaam de parketvloer 1 à 2 keer per jaar te laten behandelen.

Wij kunnen van tevoren een inschating maken van de benodigde tijd en kosten. 

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Tapijtreiniging

Tapijtreiniging kan worden toegepast om plaatselijke vlekken te verwijderen of het hele vloeroppervlak van de grauwe gloed te ontdoen.

Na verloop van tijd worden tapijtvloeren grauwer en ontstaan er vlekken die helaas niet meer met een doekje weg te halen zijn. Gelukkig weten wij met behulp van professionele middelen veel hardnekkige vlekken snel te verwijderen.

Indien uw hele vloer aan een opfrisbeurt toe is, is het mogelijk een volledige tapijtreiniging toe te passen. Hierbij wordt de vloer ingesprayd en vervolgens machinaal geboend. 

Tapijtreiniging wordt als eenmalige opdracht uitgevoerd. Er wordt vooraf een prijs opgesteld met de totale kosten.

Natuursteen Onderhoud

Vloeren en lambrisering van natuursteen geven een chique uitstraling aan een ruimte, mits deze goed onderhouden worden. Diverse steensoorten behoeven verschillende onderhoudsmethoden en -producten. Om er zeker van te zijn dat de juiste behandeling wordt toegepast en het gewenste effect wordt behaald, zal over het algemeen eerst een proefstuk worden gezet op een klein oppervlak.